Planera ditt nästa möte eller en arbetsplatsträff på Oskarsgatan!

Oskarsgatan Street MovesSkissbild över Oskarsgatan i Hultsfred.

I finfint vårväder hölls invigningen av projektet Street Moves på Oskarsgatan i samband med Hultsfredsdagen den 19 maj. Det var många nyfikna som besökte platsen för att kika på gatans nya tillfälliga utformning, lyssna till invigningstal från både kommunalråd och projektteamet och inte minst för att uppleva teaterföreställningen särskilt skriven för tillfället och i sann Hultsfreds-anda.

Området mellan Tors Plan och Stålhagsgatan har nu blivit ett gångfartområde och halva gatan pryds av ett långbord, odlingslådor och kvällsbelysning. Långbordet kan nu fyllas med det innehåll som Hultsfreds invånare och föreningsliv önskar – kanske matfestival, schackturnering eller varför inte picknick?

Alla som vill får använda och nyttja platsen. Varför inte planera in höstens första arbetsplatsträff eller ett kommande möte på Oskarsgatan?

Bakgrund

Street Moves är ett projekt som går ut på att skapa gator som är mer levande, hållbara och trygga. Platsen som valts ut att arbeta med sträcker sig från Tors Plan till Stationsområdet via Oskarsgatan i Hultsfred. Ett externt designerteam, i samråd med kommuninvånare och kommunens tjänstepersoner, har arbetat med utformningen av gatan sedan hösten 2022.

Mer information hittar du på: www.hultsfred.se/streetmoves