Publicerad: Uppdaterad: 2018-03-21 7:29

Nyinrättad tjänst för ökad trygghet

Räddningschef Michael Hesselgård, tillträdande trygghetsstrateg Linus Ivarsson och kommunalråd Lars Rosander.Räddningschef Michael Hesselgård, tillträdande trygghetsstrateg Linus Ivarsson och kommunalråd Lars Rosander.

Linus Ivarsson har anställts på den nyinrättade tjänsten som trygghetsstrateg. Han kommer att arbeta med bland annat informationssäkerhet, brottsförebyggande råd och långsiktig trygghetsplanering.

Syftet med tjänsten är att uppgradera trygghetsorganisationen i kommunen.
– Linus kommer att arbeta mycket strategiskt, men även fungera som en trygghetsskapare för kommuninvånarna, säger kommunalråd Lars Rosander.

Linus Ivarsson är lokalt förankrad. Han har arbetat som polis i tolv år, varav sex i Hultsfred, och har tidigare även varit lärare i kommunen.
– Det ska bli spännande att göra något nytt även om jag trivs bra som polis, säger han.

Som trygghetsstrateg kommer Linus Ivarsson att arbeta mycket tillsammans med polisen och andra samhällsorganisationer.
– Det kommer att bli mycket långsiktig planering. Han kommer att se framåt på vad som kan hända om några år och arbeta med att förebygga och minimera konsekvenserna av det. Han har goda kunskaper både som polis och förhandlare och han matchar kvalitéerna vi eftersöker, säger räddningschef Michael Hesselgård.

Tjänsten kommer att vara placerad i räddningstjänstens lokaler och tillträds den 1 februari.