Publicerad: Uppdaterad: 2018-03-21 7:28

Ny bussförarutbildning i samarbete med näringslivet

bussförare-syab

I slutet av februari startar Vuxenutbildningen en bussförarutbildning i Hultsfred. Delar av utbildningen kommer att göras ute på de stora bussbolagen.
– Det finns ett behov av bussförare så de studerande kommer att ha mycket goda chanser till jobb efter utbildningen, säger Aina Kalle, rektor på Vuxenutbildningen.

Utbildningen är ett samarbete mellan Vuxenutbildningen och KLT, näringslivet, SYAB och Hultsfreds kommun. Näringslivet och KLT kommer att vara delaktiga i utbildningen.

– Vi är mycket glada över det här samarbetet. Att utbildningen delvis kommer att vara förlagd ute på bussbolagen och i ett nära samarbete med KLT och näringslivet gör att deltagarna kommer att vara ute i verkligheten och lära sig yrket på plats, säger Aina Kalle.

Utbildningen kommer att ha både praktiska och teoretiska moment, och deltagarna kommer att få lära sig allt från trafikregler och säkerhetsföreskrifter till första hjälpen och kundbemötande.
– Bussföraryrket är ett serviceyrke, och det är viktigt att de studerande lär sig att bemöta sina kunder på bästa sätt, säger Aina Kalle.

Kursen är 25 veckor lång och kommer att starta den 27 februari. Sista ansökningsdag är den 5 februari. Utbildningen kommer att ha tio platser.

För att kunna bli antagen till kursen ska de sökande bland annat ha B-körkort och körkortstillstånd för körkortsbehörighet D. De ska även ha fyllt 21 år innan utbildningen är slut.