Publicerad: Uppdaterad: 2024-04-17 7:48

Ledarutveckling över gränserna har verkligen överträffat alla förväntningar!

Deltagare ledarutveckling över gränserna 23/24

”Ledarutveckling över gränserna har verkligen överträffat alla mina förväntningar!” säger Hanna Lindvall Kurti om vårt ledarutvecklingsprogram.

Hon får medhåll av Elin Johansson och Mikael Edholm som är de andra två medarbetarna från Hultsfreds kommun som deltagit i årets utbildningsomgång.

”Jag har fått massor av nya lärdomar, men främst har jag lärt mig mycket om mig själv och vad jag tar med mig in i rollen som ledare”, fortsätter Elin.

”Att få tiden att arbeta med sin egen personliga utveckling har känns väldigt lyxigt och har varit väldigt nyttigt”, menar Mikael

Ledarutveckling över gränserna är ett utbildningsprogram i samverkan med 12 andra kommuner. I utbildningen får deltagarna arbeta med personlig utveckling, lära sig om grupprocesser och konflikthantering, stresshantering och en inblick i hur det är att vara ledare i offentlig verksamhet. Deltagarna gör dessutom ett grupparbete i en kommun och skuggar chefer vid två tillfällen. Allt för att få en så bred inblick i vad ett chefs- och ledaruppdrag kan komma att innebära.

”På de olika kurstillfällena har teori varvats med gruppdiskussioner samt övningar av olika slag. Dagarna är intensiva och avslutas alltid med en klurig kvällsuppgift. Man får verkligen vända ut och in på sig själv i alla moment och detta är verkligen en utbildning som lett till större självkännedom och insikter som man tar med sig till ledarrollen”, berättar Hanna.

De är alla tre överens om att utbildningen verkligen är något de kan rekommendera alla.

”Jag ångrar inte en sekund att jag sökte till programmet. Jag rekommenderar alla att söka”, avslutar Mikael