Publicerad:

Ikea storsatsar i Hultsfred ‚Äď bygger ny fabrik f√∂r 700 miljoner!

IKEA 2022

Kommunen ūüíô N√§ringslivet

Gl√§dje, stolthet, framtidstro, m√∂jligheter, arbetstillf√§llen‚Ķja det √§r bara n√•gra av de positiva ordalag som anv√§ndes n√§r utvecklingskontoret st√§llde fr√•gan, ‚ÄĚVad betyder Ikeas satsning f√∂r kommunen och f√∂r fabriken i Hultsfred?‚ÄĚ

РDet känns oerhört roligt och jag är verkligen stolt över vår organisation som har gjort detta möjligt. Investeringen blir ett viktigt steg för att vi ska kunna fortsätta utvecklas i Hultsfred, säger Klas Franzén, managing director på Ikea Industry i Hultsfred.

Den nya fabriken innebär större möjligheter att utveckla de produkter som redan finns. Investeringen innebär också nya jobb i Hultsfred, uppskattningsvis ett tiotal tjänster. Företaget är redan idag kommunens största privata arbetsgivare med drygt 280 anställda.

РDet här är en viktig etablering för hela kommunen och som skapar möjlighet till nya arbetstillfällen. Ett oerhört positivt besked, säger Tomas Söreling, oppositionsråd i Hultsfred kommun.

РIkeas glädjande besked visar på en stor framtidstro och är en viktig injektion för hela näringslivet i kommunen, säger Lars Rosander, kommunalråd Hultsfred kommun.

Planen är att den nya fabriken ska stå klar under senare delen av 2024.