Idag har jag en skugga!

Annie tillsammans med sin skugga Sanna

Planering av utbildningsinsatser, introduktion av vikarie, mätningar av matsvinn, samtal med medarbetare om arbetsmiljö och administrativa uppgifter. Det är många olika moment under en arbetsdag som Sanna Olsson, deltagare i ledarutveckling över gränserna har fått se när hon har skuggat Annie Hermansson, enhetschef för kostenheten.

– Att få vara med Annie i två dagar har gett mig flera tips och trix som jag själv kommer ta med mig in i en framtida ledarroll, säger Sanna Olsson som till vardags arbetar som förskollärare i Mönsterås kommun. En välanvänd fras hon använder sig av i sitt ledarskap är ”Vad förväntar du dig av mig?”. Detta ger henne de bästa förutsättningarna för att tackla situationen på ett sätt som fungerar både för henne och sin medarbetare. Smart tycker jag!, säger Sanna avslutningsvis.

Annie själv beskriver det som lärorikt att ha en skugga.

– Att förklara varför jag gör på vissa sätt ger möjlighet till eftertanke och reflektion över mitt ledarskap. Erfarenhet är en styrka, men varje dag händer nya saker. Jag reflekterar ständigt över det som händer och tar med mig positiva saker inför framtiden, säger Annie.