Publicerad: Uppdaterad: 2016-09-27 10:56

Hultsfreds kommun har fått sina första elbilar

elbil2Intresset var stort för den nya elbilen. Nisse Lönnehed frå¨n kommunens bilpool instruerar Annika Skoog från hemtjänsten.Foto: Thorbjörn Svahn

Ena bilen ingår i kommunhusets bilpool och är bokningsbar, den andra ska användas av personalen inom Hultsfreds hemtjänst norr.

Båda bilarna är av märket Renault Zoe och drivs enbart av en elmotor. För närvarande finns landdstationer i kommunhusets garage och på Knektagårdens personalparkering. En utökning är planerad. Att ladda bilen vid dessa laddstationer från noll till fulladdad tar mellan två och tre timmar. Fulladdade har fordonen en räckvidd på cirka tio mil.

Under tisdagen fick personalen på hemtjänstområde Hultsfred norr ta emot sitt nya fordon. Nisse Lönnehed från kommunens bilpool överlämnade nycklar och gav en utförlig instruktion kring laddning och annat specifikt för den nya bilen. Den 13 personer stora personalgruppen var mäkta intresserad och några passade på att ta en liten provtur.

-Samtliga 40 personer inom hemtjänsten Hultsfred-Silverdalen ska få prova den nya bilen, berättar enhetschef Mattias Lillvik.