Publicerad:

Elever ställer ut landskapsmodell av Herrstorpet

Liam Bolin och Felix Hjalmarsson framför modellenLiam Bolin och Felix Hjalmarsson är några elever som har arbetat med modellen av Herrstorpet.

Eleverna på Albäcksskolan i årskurs 7 och 9 ställer just nu ut en landskapsmodell av området Herrstorpet i kommunhusets entré. Projektet har hållit eleverna sysselsatta sedan i februari och det har gett dem skoluppgifter både på bild-och mattelektionerna.

Idén föddes då eleverna tidigare arbetat med arkitektur i skolan men ville gärna förena det i ett verkligt projekt. Efter ett besök av kommunens stadsarkitekt Sara Dolk, som berättade för eleverna om området Herrstorpet, så satte arbetet igång.

Eleverna fick tänka fritt men inom ramen om att husen ändå skulle kunna gå att förankra i verkligheten och det resulterade också i ett omformande av landskapet. Elevernas förhoppning är nu att deras arbete ska inspirera kommuninvånarna till kreativa husbyggen.

Liam Bolin och Felix Hjalmarsson fanns med på invigningen och de visade stolt upp sina kreationer som innefattade bland annat ett undervattenshus med tre våningar där man enligt Liam kunde sitta och titta på sjön Hulingens gäddor.

Det är bildläraren Robin och Malin Hjalmarsson som väglett eleverna i arbetet men även Makerspace har varit behjälpliga med att skriva ut husen i den omtalade 3D-skrivaren. Utställning hade invigning i kommunhusets entré under tisdagen med glass till eleverna som också passade på att fira att de fått sommarlov.