Publicerad: Uppdaterad: 2021-04-06 9:28

Anställdas julgåva tidigareläggs för att stödja det lokala näringslivet

Handla lokalt

Ett delegationsbeslut har tagits om att alla anställda i Hultsfreds kommun och dess bolag och förbund ska få en rekvisition på 300 kronor som en tidigarelagd julgåva. Gåvan ska användas för att stötta näringsidkare i Hultsfreds kommun som drabbats ekonomiskt med anledning av coronaviruset.

Coronaviruset har slagit hårt mot många näringsidkare i Hultsfreds kommun. För att stötta dem och samtidigt visa sin uppskattning för sina medarbetares arbete, kommer kommunens julklapp till de anställda komma tidigare i år.

– Vi vet att många av våra näringsidkare kämpar i motvind, och vi vill göra det vi kan för att stötta dem. Dessutom arbetar våra medarbetare extra hårt i ett ansträngt läge och vi vill visa vår uppskattning för det viktiga arbete de gör. Det här blir en win-win som vi hoppas att alla våra medarbetare kommer att nyttja för att stötta företag som drabbats ekonomiskt, säger Hans Andersson, personalchef.

Rekvisitionen kan utnyttjas till att köpa varor eller tjänster hos valfri näringsidkare i Hultsfreds kommun. Den får inte användas till drivmedel, alkohol, tobak eller spel och måste användas senast 30 april.

Medarbetarna uppmanas att nyttja gåvan hos de näringsidkare i kommunen som drabbats ekonomiskt med anledning av coronaviruset.

Medarbetarna uppmanas att vara försiktiga och hålla avstånd till andra när de besöker näringsidkare och att stanna hemma om de känner sig sjuka. De som inte vill eller kan besöka någon under rekvisitionens giltighetstid uppmanas att kontakta näringsidkaren som de vill utnyttja rekvisitionen hos och se om det går att lösa på något annat sätt.